:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

Kisah afia yang tak sihat


Last week saya kursus. Pagi sampai petang. Hari ahad pagi time hantar afia ke rumah pengasuh, dah spotted few red spots kat kaki afia tapi saya ingat sebab kene gigit nyamuk. So just sapu minyak je.

Time ambil petang tu, bs afia cakap red spots tu macam ada makin besar. Pelik dah. 



Terus google pasal HFMD. Macam ada je tanda2nye.


Info2 ni saya ambil kat blog dr. Saiful bahri.

Isnin, the spots tu jadi naik biji2 ada air dalamnye. Susah hati ooi. Afia started having flu. Lagi la susah hati ibu die ni. 2,3 malam asik nangis time tido. So decided hari selasa nak bawak ke klinik. 

Kat klinik habis semua orang di tegur afia. Mesra alam sungguh anakanda hamba tu. Hehe. 


Bile jumpe doctor, she said afia memang kene HFMD cume yang minor je sebab dalam mulut takde ulser so still minum susu and  tak demam. Tapi doctor suruh monitor. If afia demam and bintik2 tu makin terul, kene refer hospital. Dengar je perkataan hospital, terus susah hati melampau ibu die ni. Huu. But luckily, the spots tu getting better.

Cume since wednesday, afia selsema. Getting worse up until now (saturday). Skali dengan batuk. Dan sebab batuk tu jadi takleh tido and muntah. Sian anak ibuuu.. 

Tak sihat pon gaya macam bigbos lagi anak dara ni sorang. Hahaha.

Tapi sempat lagi makan buah pauh kat umah nekma die. Hahaha.


Tadi rumah makcik afia tengok kazen baru dia. Siap muntah lagi dalam kete. Balik terus tido. Dah bangun main jap pahtu tido lagi. Penat sebab malam before tu takleh tido sangat kot. Huhu.

Tido mengiring lagi haa. Syok sangat la tu.

**Hopefully afia makin baik. Ibu takot nak handle afia sorang2 if afia tak sihat. Tolong doakan yeee. 

0 juri awam:

Post a Comment