:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

afia's birthday celebration



Akhirnyaaaaa..!!

Berjaya jugak tunaikan hasrat hati saya nak buat birthday celebration for afia. Walaupun lewat dah 3 minggu due to some technical problems, tapi takpelah. Sekurang2nya boleh jugak sambut kan? 😬

Sebenarnya celebration ni bukan la besar2 sangat. Kebetulan umi abah saya nak buat makan2 sikit sempena nak gi umrah next week, so saya tumpang la skali. Makan2 di rumah ayah ki dengan pak sedara mak sedara sepupu sepapat je.

Theme colour? 

Orange! 

Sebab rase ceria je kaler tu.
(Padahal nak pakaikan afia baju baru yang nekminya belikan. Kehkehkeh).

Kek untuk afia? 

Ada 2.


This one 100% from fruits. Homemade by ibu and ateh afia. Watermelon, grapes, kiwi, banana and also apple jelly for the words. Gigih tau. Setengah jam dok buat ni. Alhamdulillah. Puas hati sangat tengok hasilnya walopon simple je. Almaklumlah, saya ni bukan kreatif sangat. Hahaha.


This one tempah from kak amy mi amor bakery (boleh cari kat pesbuk). 


Kek rainbow 10' with cream cheese aising. Sedap!


Inspirasi for kek yang tempah tu saya dapat dari gambar2 di google ni.




Kek fruits pulak dari ni. 



Tapi yang saya buat takde la secantik yang di atas. Hahaha.

Ok. Jom sambung cerita bab celebration.

Gi umah ayah ki. Umi dah siapkan laksa.


Then posing la kekonon potong kek.






Susah betol nak amik gambar dengan si belated birthday girl tu. Asik nak bergerak je.


Suap birthday girl. Bukan kek rainbow. Suap kek buah.



Sanak sedara dok beramah mesra sambil makan laksa dan sembang kosong. Hihi.



 Sedap je seben makan. Ape tah di nengoknye tu. Khusyuk!

Kek fruits afia dapat sambutan ramai jugak. Mesti best saya buat kan? Kahkahkah.

Last but not least..

 Ootd afia nur syifa' di hari celebration birthdaynya.


**Untuk afia, this was a simple celebration for you as a symbol of happiness of you being in ibu and abi's life. Ibu abi sayangggg afia.! ❤️❤️❤️

P/s : happy 1st birthday jugak untuk anak bujang mummy. Muhammad zuhni alfateh. Mummy doakan alfateh jadi anak yang soleh dunia akhirat. Aamiin.




5 juri awam:

Oneyani Deankayree said...

Gigih tu!!

Kak yani tangan seni sangat nak buat benda alah ni ahahaa

Dida Syuhada said...

Gigih sangat k.yani..2,3 kali tukor pattern. Hahaha

Iza Fiza said...

epi belated besday afia..comel ngat ibu awak wat kek afia wei..hehehe..

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

eamy milea said...

tak update pun lagi citer besday izz zahraa..huhu :(

Post a Comment