:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

Duakosongsatulima


Tahun baru.

2015.

Selalu tahun baru azam owez la kene ada kan. Azam tahun baru kononnye. Hehehe.

Azam tahun lepas tercapai kah? 

Alhamdulillah.

Dari 5 yang di list  (http://cikdidasyuhada.blogspot.com/2013/12/azam-2014.html) ada yang tercapai.

Bagi tahun 2015 (skema sikit), saya takde azam besar and vogue. But let me put it in point.

1. Tolong hubby stop smoking.

Yang ni memang azam utama 2015. Harap sangat hubby saya stop smoking tahun ni. Doakan hubby saya sedar bahawa smoking tu merosakkan diri dia dan mematahkan hati saya. Hari2 makan hati tengok hubby smoking (walopon dia tak smoking depan saya dan afia). Baik la duit beli rokok tu dia bagi saya. Boleh jugak saya guna buat shoping. Eh? ^_____^



2. Masuk rumah sendiri.

Yang ni pon harapnya boleh buat dalam masa terdekat. Dok tunggu kunci rumah tak dapat2 lagi ni. Hati tak sabar dah nak deco rumah sendiri (bajet kreatif. Kehkehkeh). Harapnya cepat dapat kunci so boleh la ubah suai few things dulu sikit2.


3. Tambah anak.

Ok. Yang ni tetibe je ni masuk wishlist. Kehkehkeh. Sebenarnya dah plan dengan hubby, bile afia umo 2 tahun nak start ttc balik. Kalu ikot tahun memang la afia dah 2 tahun 2015 ni. Tapi ikot bulan belom lagi. Hati memang rase sangat nak tambah anak. Lagi2 bila pikir umor makin meningkat ni (gulp.!). Tapiii.. Bila tengok muka afia, teletah afia, kerenah afia, rasa tak sanggup lagi nak berpisah dengan afia. Rasa tak sanggup nak bahagi kasih sayang tu nanti. Sebab tak tau diri ni mampu tak jadi adil. Sebab tak tau diri ni boleh handle tak 2 anak sengsorang.
😥😥😥



4. Nak sebumbung dengan hubby.

Azam ni memang sejak kawen dah bertahun2 dok dalam wishlist. Masalahnya, kpm masih belom menunaikan hasrat hati nan satu ni. Kejam tol kpm. Terpakse saya tangguh hasrat nak tambah anak. Sobbbssss~


**Bagi 4 je la dulu. Tak larat nak pikir ape lagi azam. Takotnya melampau2 plak berazam, tunainya tak. Kahkahkah. 

0 juri awam:

Post a Comment