:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

Kadang2


Aku rase pointless sangat hidup jaoh dari seben ni.

Seriously.

Sebabnye..

1. Aku takde teman sembang. Dah la aku  jenis talkative tahap takyah on radio kalu masuk kete. Boring wei.! Kalu afia dah reti sembang ok jugak. Ni dia sembang bahasa dia, aku balas bahasa aku. Langsung tak terluah isi hati ni. Boleh cite kat seben tapi tak best la cite thru wasap. Nak face to face. Baru semangat. Kan? Huu

2. Aku penat. Penat nak kene handle everything alone. Anak, life, makan minum, bil2, beli barang, buang sampah. Sume lah. Penat wei. Lagi penat kalu gi beli barang dengan afia. Time nak angkut naik koters tu, Subhanallah, banyak kali stop kot. Belakang beg galas. Depan afia. Kanan beg afia. Kiri barang2 dibeli. Penat sangat wei.!

3. Aku rase life aku hambar gile2. Aku kontek2 dengan seben thru wasap or mesej je. Call jarang2 sebab afia sekarang pantang nampak aku pegang fon. So untuk elakkan dia jadi gadjet freak, aku memang minimumkan penggunaan fon n tab depan dia. Jadinya, aku tak tau perkembangan manusia lain selain thru fb or insta or wasap.

4. Aku taktau perkembangan seben aku. This is damn serious wei. Disebabkan reason no 3 di atas dan jugak sebab kadang2 bile penat aku tido awal or dia tido awal, maka banyak bende pasal day and night life dia aku missed. Lagi pulak laki aku tu jenis pensenyap. Bukan macam bini dia yang popcorn ni. Sumpah aku rase useless sangat as a wife. Rase macam takde function. Sobssss.

5. Aku jeles seben aku asik kuor dengan kengkawan baik dia. Sampai satu tahap aku rase this is unfair. Kenapa dia bleh kuor lepak tapi aku takleh? Sebenarnye boleh je kalu nak buat tapi sape nak lepak dengan aku memalam kat besut ni? Gile ke? Hahaha.! And sometimes, bile seben aku gitau dia kuor jumpe kawan, aku jadi waswas kat dia. Betol ke dia kuor dengan lelaki? Betol ke dia tak dating dengan perempuan lain? Sampai mintak wasap gambo kawan2 dia tu. Huuu. Jahat otak ni kan? Sorry seben. 

See.. Ada banyak sebab why pjj is a bad thing. Yes. Aku tau aku bertuah sebab still ada laki even jaoh. Tapiii.. Arghhh.! Susah la nak cakap. I just hate this pjj thing. 

Dan aku rase, mungkin dah sampai mase untuk aku pikir secara serius dan mendalam sedalamnya pasal moving out of terengganu and follow laki aku. Before ni kami decide laki akunje isi eg tukar. Tapi dok tunggu laki aku buleh tukar masuk ganu almost 4 thn ni. Takde rupe ape pon lagi. Huh.! Jahat kpm.! Walaupon aku sayang nak tinggal ganu, sayang nak tinggal bs afia yang jage afia dengan baik (one of the main reasons aku takmo tukar), but maybe this is the time. Sacrifice. Tapi nak rase duduk umah sendiri dulu. Huarggghh..!

Beruntunglah mereka2 yang boleh dok dekat dengan laki. Aku tak merasa lagi ni. Sebab tu aku jelessss.! Maapkan hati tak suci aku ni. Huhuhu.


Cepat la balik mohd afiq.! Rindu niiiiiii..! Huaaaaaaaaaaa...

**aku tengah royan full moon ni. Sebab tu entry emo. Hahahaha.

0 juri awam:

Post a Comment