:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

Shoping raya?


Tak menggila macam tahun lepas. Hahaha. Mungkin sebab tahun ni bajet kurang. And hubby cakap tahun ni raye 4 hari je so baju afia takyah la banyak sangat beli. 

Ok la.. Ibu dengar cakap abi. Tahun ni ibu beli sikit je baju untuk afia. 6 pasang je. Tu pon 1 pasang tu baju tok cik ani afia bagi mase lahir dulu tapi baru muat. Lagi 3 pasang baju tok cik ani jahit. Tp tak tau la sempat tak siap 3 pasang tu. Huuu. Banyak? Sikit la tu.. Tahun lepas ibu beli 20 pasang untuk afia ok. Dah macam che ta dah kan? Kahkahkah.

Bocor rahsia. Antara baju raya afia. Nekmi kate kaler tak cantik. Tapi takpe. Sebab ibu suke. Heee.

Sebenarnya ibu nak beli banyak lagi. Bukan sebab nak menunjuk ke membazir. Tapi sebab most of baju2 cantik afia dah takleh di pakai. Time nak raye ni kan banyak less. Best sikit kalu nak shoping. Tapi dah abinya cakap gitu, terpakse ibu menahan nafsu membeli belah ni. Huhuhu.

Ibu punya? Ibu buat baju kurung je. Ada yang dah buat dari awal tahun tapi tak pakai lagi so jadi lah beliau baju raye. Hehe. Pastu baju sedondon dengan umi and acha and afia for first day raye. Pastu ada baju nekmi afia bagi and sepasang lagi baru dihantar ke tok cik ani afia. Yang lain2 tu kalu tak sempat siap takpe. Yang penting baju sedondon tu kene siap. Heee.

Abi punya? Baju melayu dah ada. Baju2 lain belom beli lagi so far. Semalam gi kb mall nak shoping. Tapi mak aihhhhh.. Ramai gile orang. Barisan punyeeeee la panjang. Terus abinya malas. So semalam gi kb mall just beli kasut keje abi. Kalu sempat nanti beli la. Kalu tak, hubby cakap pakai je baju mana yang ada (gaya malas shoping sangat laki aku ni. Hahahaha).

Posing time jem nak gi kb mall. Sempat je kan? Hehe.

Budak ni kene gendong. Kalu takkk? Berkemungkinan hilang dalam kelompok manusia sebab jalan kan main laju.

Rakusnyaaa muka anak dara nak shoping. Hahahaha.!

**Dah dikira lengkap la persiapan raya. Kirenya dah boleh raya dah ni. Kehkehkeh.





1 juri awam:

Kay J. said...

aah dah boleh raya. XD

Post a Comment