:: togeder geder ::

Daisypath Friendship tickers

Name


Masa pregnant, oleh sebab tak tau jantina baby, maka kene la cari nama for both genders. Tapi lebih bersungguh cari nama untuk baby boy sebab memang nak boy.

Sekali bila beranak, yang kuornya girl. Berputih mata la nak nama baby boy. Haha.

Terpaksa cari dan pilih balik. Konsepnya masih sama macam afia dulu. A + Nur + SY.
A for afiq. Nur for girl. Sy for syuhada.

Sebenarnya senarai nama yang nak tu dah ada. Forward dari yang zaman afia punya. Masa pregnant haritu, selalu je terdetik, if dapat baby girl, nak letak nama aini. Tak berniat or bernazar cuma rasa berkenan nama tu sebab rasa macam lembut je.

So bila dah bersalin, sembang dengan hasben pasal nama2 ni. Tunjuk list nama kat hasben. Hasben pon cakap aini ok. Sebab senang di sebut.

Tapi si ibu ni gedik. Masuk facebook. Masuk group nama2 indah yang bermakna, cari lagi nama2 bermula huruf A dan 4 abjad je. Ada few yang berkenan- Alin, Alma' antaranya.

Bila tunjuk kat hasben nama2 tu, hasben cakap ambik alin la. Macam senang dan lembut je bunyinya. Cari yang depan je sebab yang belakang memang konfem dah nak yang mane. Hehe.

So, tercipta la nama buat puteri kedua saya.




Oleh sebab kakaknya nama dekat2 dengan abi (afiA = afiQ) , maka adiknya ni kene la dekat2 nama ibu (dida = syadeeda). Logik tak pilihanku? Tapi tu plus point je sebenarnya. Hehehe

Doakan alin jadi anak yang solehah. Berjaya di dunia dan di akhirat. Aamiin.

**Aini nampaknya bakal di forward ke anak yang lain dan nama baby boy terpaksa diperam lagi. Huhuhu.

1 juri awam:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment